Kritériám nevyhovuje žiadny výsledok.
Dubrovník – známy ako „perla Jadranu“, celé staré mesto je zapísané v UNESCO. Mesto obklopujú stredoveké hradby, z ktorých sú nádherné výhľady. Známe aj ako filmová lokalita pre Hru o tróny.
Split – druhé najväčšie mesto s úžasným Diokleciánovým palácom, ktorý je súčasťou centra mesta. Je to živé miesto s prístavom, reštauráciami a promenádou Riva.
Plitvické jazerá – národný park s 16 jazerami prepojenými vodopádmi, jeden z najkrajších prírodných parkov Európy.
Zadar – historické mesto so zaujímavou modernou atrakciou – morskými organmi a svetelnou inštaláciou „Pozdrav slnku“.
Rovinj – romantické prístavné mestečko v Istrii s úzkymi uličkami a talianskym šarmom.
Ostrovy Hvar, Brač, Korčula, Krk, Vis – každý z nich má vlastnú atmosféru, krásne pláže a čisté more.
Národný park Krka – menší brat Plitvíc, ale s možnosťou kúpania pri niektorých vodopádoch.
Chorvátska kuchyňa sa líši podľa regiónov, ale spája ju dôraz na čerstvé suroviny, olivový olej, ryby a víno.
Typické jedlá:
Pašticada – dusené hovädzie mäso v červenom víne s omáčkou a domácimi gnocchi.
Ćevapi – malé grilované klobásky podávané s chlebom a cibuľou.
Peka – jedlo pripravované pod kovovým pokrievkom v ohni (často jahňacie, teľacie alebo chobotnica).
Brodet – rybí guláš s paradajkami a bielym vínom.
Pršut – sušená šunka, podávaná s domácim syrom a olivami.
Z nápojov sú obľúbené miestne vína (napr. Plavac Mali, Malvazija) a bylinný likér Travarica.
Kúpanie a vodné športy – čisté more, pláže a jachting sú najväčším lákadlom.
Plavby po ostrovoch – „island hopping“ je ideálny spôsob, ako spoznať chorvátske pobrežie.
Historické prechádzky po starých mestách – množstvo pamiatok z rímskeho, benátskeho a rakúsko-uhorského obdobia.
Turistika a cykloturistika – najmä v národných parkoch a hornatejších oblastiach (napr. Paklenica).
Festivaly a kultúrne podujatia – letné koncerty, trhy, filmové festivaly či rybárske večery.
Najlepšie obdobie: máj – jún a september – október – príjemné teploty, menej turistov, more vhodné na kúpanie.
Hlavná sezóna: júl – august – najteplejšie mesiace, ale aj najväčší nápor turistov a vyššie ceny.
Jar a jeseň: ideálne na poznávacie výlety, turistiku a návštevu miest bez horúčav.