načítavam...
0905 119 338
0905 768 109
kontakty

EXOTIKA priame lety z Bratislavy

3 exotické destinácie kam sa dostanete priamym letom z Bratislavy!

Omán

 Hlavné mesto Ománu je Maskat.  Omán je v posledných rokoch jednou z najobľúbenejších exotických destinácií slovenských turistov a hlavne južná časť Ománu- Salalah. Táto oblasť je známa svojimi niekoľko kilometrovými bielymi piesočnými plážami a ponúka veľa krásnych hotelov ako napríklad Fanar Hotel & Residences , ktorý je mimoriadne obľúbený medzi slovenskými turistami. Nachádza sa tu aj veľa ďalších zaujímavých hotelov ako napríklad Salalah Rotana Resort  a veľa ďalších... Tieto hoteli majú slovenských animátorov a tak isto aj delegátov, ktorí sa radi postarajú o vašu dokonalú a bezproblémovú dovolenku. Omán je krajinou mnoho tvárí. Príde si tu na svoje zbehlý cestovateľ ale aj neskúsený začiatočník v cestovaní. Nachádza sa na strednom východe a je teda orientálnou krajinou plnou zaujímavostí a krásnych miest a zákutí, ktoré čakajú na vaše objavenie. Omán sa  rozprestiera na pobreží Arabského mora a Golfského zálivu, v obklopení hraníc s Jemenom, Saudskou Arábiou a Spojenými arabskými emirátmi. Je tu vybudovaných už spomínaných veľa krásnych luxusných hotelov, v ktorých vás budú počas celej dovolenky rozmaznávať.

Zdroj fotky : Dromedar.zoznam.sk

Výlety v oblasti Salalah

1. Pozorovanie delfínov

Ak máte chuť na plavbu ľoďov, určite odporúčame tento výlet, počas ktorého uvidíte plávať delfíny , ktoré budete môcť pozorovať z paluby ľode. Delfíny sa rady predvádzajú a preto je to veľmi atraktívny výlet, ktorý vám zaručí nezabudnuteľný zážitok do konca života!

                                                                       
Zdroj foto:bigtravel.sk

 

2. Salalah- prekrásna príroda

Salalah je najväčším mestom provincie Dhofar, ktorá sa nachádza v južnej časti Ománu. Toto miesto by ste rozhodne mali navštíviť v období začiatku júna až do septembra kedy je oblasť po monzúnoch krásne sfarbená do zelena a príroda doslova ožíva po dlhom období sucha. Zažijete tu však aj veľa iného ako napríklad typické trhy s domácimi výrobkami od výmyslu sveta no a nesmieme zabudnúť aj na prekrásne piesočné pláže s azurovým morom , ktoré obopínajú mesto Salalah.

Zdroj: Viator.com

3. Púštne dobrodružstvo

Absolvujte nezabudnuteľný zážitok v autentických jeepoch na najväčšej piesočnatej púšti sveta Rub al-Khali. Kochanie po púšti vystrieda adrenalinová jazda po dunách a nakoniec návšteva dvoch miest, ktoré sa nachádzajú na zozname kultúrneho dedičstva UNESCO: legendárne stratené mesto Ubar a údolie Wadi Dawka. Nevynecháte ani ťavy a zveziete sa na ich chrbáte na ťavej farme.

Zdroj foto: timesofoman.com

 

Spojené arabské emiráty

Dovolenku v Spojených arabských emirátoch vieme rozdeliť na dve časti: 1. Spoznávanie krajiny kedy si najčastejšie slovenskí turisti vyberajú mestské hotely, ktoré sú lacnejšie než hotely na pláži. Ponúkame bohatú ponuku 3 hviezdových hotelov , 4 hviezdových a samozrejme aj 5 hviezdových hotelov. 2. Podľa lokality na pláži ponúkame taktiež veľkú ponuku hotelov, z ktorých je veľmi obľúbený Palmový ostrov - Palm Island v Dubaji s kvalitnými službami, priamo na pláži . Jeden z najobľúbenejších plážových hotelov slovenských turistov mimo Palm Island je rozhode Riu Dubai. Pokiaľ sa jedná o ďalšie obľúbené oblasti zo Spojených arabských emirátov tak to je rozhodne Fujairah, Ras Al Khaimah, prípadne emiráty Abu Dhabi.  Ak chcete zažiť dovolenku ako z rozprávky Emiráty sú pre vás ako stvorené. Keby ste išli prsom na mape a hľadali by ste kde sa Spojené arabské emiráty nachádzajú, bolo by to v juhozápadnej Ázii na Arabskom polostrove. Emiráty sú federáciou siedmych autonómnych emirátov, na ktorých je na čele 7 šejkov. Šejkovia schvaľujú  politiku náboženskej tolerancie a preto je v krajine 31 kostolov, hinduistický aj budhistický chrám. Najväčším emirátom je Abu Dhabi.  Za ten najmodernejší emirát je rozjodne považovaný Dubaj, ktorý je neskutočne vybudovaný a ešte stále sa v ňom stavajú najvyššie budovy a nákupné centrá sveta. Veľkú časť územia Emirátov pokrýva púšť ale časť krajiny sa rozprestiera aj na pobreží Perzského zálivu.

Zdroj fotky: omt.cz

 

Výlety v oblasti Dubaj

1. Burj Khalifa

Je to najvyššia budova, ktorú poznáme aj pod názvom ´´prst do neba´´. Je vysoká neuskutočných 828 metrov.Vyhliadková terasa poskytuje nezabudnuteľný zážitok s výhľadom na vystavané mesto, horúcu púšť aj modrý oceán. Burj Khalifa je postavený v dubajskej štvrti Downtown, kde sa taktiež nachádza aj najväčšia obchodná galéria sveta- Dubai Mall, ktorá však už čoskoro nebude najväčšia keďže sa ide v Dubaji stavať nová obchodná galéria, ktorá by ju mala vo veľkosti tromfnúť a byť ešte väčšia. 

Zdroj forky: omt.cz

2. Safari

Ak si myslíš, že zimné športy sú len na sneh tak sa mýliš! Požičaj si snowboard a spusť sa po pieskových dunách Dubajského safari. Ak si na adrenalín, odporúčame požičať buginu, ktorá je najviac adrenalinová a zaručujeme ti, že si aj zakričíš. Po púšti sa dá prejsť aj na ťavách, ktoré sú najobľúbenejším dopravným prostredkom na sarafi, alebo pohodlný Jeep. Výber je na tebe no a o zábavu sa už postarajú domáci. 

Zdroj fotky: tripadvisor.com

3. Akvárium a Zoo pod vodou

Máme tu aj niečo pre milovníkov zvierat alebo rodiny s deťmi, ktoré nesmú vynechať na každom výlete zoologickú záhradu. Táto ZOO sa trošku lýši od tých ostatných, je pod vodou. Nachádzajú sa tu tri zóny, ktoré môžete preskúmať. Akváriová nádrž, kde sa nachádza viac ako 140 druhov morských živočíchov. Prechádzka podvodným skleneným tunelom dlhým 48 metrov vás isto očarí no a nájdete tu aj spomínanú zoologickú záhradu, ktorá je samozrejme pod vodou!

Zdroj fotky: cestovanie.sme.sk

4. Absolvujte až 5 výletov za deň!

Urobte si deň plný výletov, ktoré trvajú 7-8 hodín a zažite najväčšie turistické atrakcie a miesta v Dubaji! Navštívite krásnu Jumeirah Beach s ikonickým mrakodrapom Burj Al Arab, vyskúšate  si 30-minútovú plavbu v najväčšom umelom prístave sveta -Dubai Marina, uvidíte najväčšiu tancujúcu fontánu The Dubai Fountain, dáte si luxusnú večeru v hoteli Armani/Mediterraneo a pozrite sa na prenádherný výhľad na Dubaj z vtáčej perspektívy z Burj Khalifa.

Zdroj foto: ta3.com

5. Zábavný park pre deti aj dospelých

Dubai Parks and Resorts- Toto miesto vás úplne nadchne! Vás aj vaše deti, ktoré sa tu budú môcť hrať napríklad na  húsenkových dráhach, toboganoch, hrať sa na rozprávkové postavy, a preskúmať mnoho farebných parkov a podobných atrakcií... 

                                     
Zdroj foto: booking.com

 

Senegal

S Hydrotour priamym letom z Bratislavy sa vám bude cestovať úplne bezproblémov a pohodlne! Hlavný hotel, do ktorého slovenskí turisti najčastejšie lietajú je rozhodne Riu Baobab. Samozrejme máme v tejto destinácií z Bratislavy viacero hotelov s priamym letom do Senegalu.  Senegal je rozhodne štát v ktorom zažiejete luxus, ktorý vám ponúknu  hotely , ktoré keď spojíte s výletmi a turistickými miestami, kam sa skutočne oplatí zájsť tak budete mat spomienky a zážitky z dovolenky na nezaplatenie. Senegal má dve tváre a je len na vás či si zvolíte vidieť iba hotelový areál alebo vyskúšate aj skutocnú a autentickú afriku a pozriete sa na zaujímavé turistické miesta, ktoré Senegal ponúka. Senegalská republika, je štát v západnej Afrike a hraničí s Mauritániou na severe, Mali na východe, Guineou na juhovýchode a Guineou-Bissau na juhozápade. 

                         
Zdroj fotky: rustourismnews.com

Kam na výlet v Senegale? 

1. Africké safari

Národný park Niokolo-Koba je súčasťou prírodného svetového dedičtsva UNESO a patrí sem právom. Jazda džípmi cez prekrásnú faunu a flóru v až neskutočnej blízkosti s africkými zvermi. Presne to vás čaká, ak sa rozhodnete vyskúšať tento magický zážitok v Senegale. Uvidíte žirafy, antilopy, pštrosy, krokodíly, nosorožce či skákajúce opice v ich prirodzenom prostredí. Dajte šancu objaveniu nedotknutej prírody a pozrite si tieto krásy Senegalu práve vy!

Zdroj fotky: discoverybeyond.com

2. Tradičný senegalský trh

Ak túžite ochutnať africké plodiny a miestne ovocie či zeleninu, tak je pre vás tento trh ako stvorený. Liečivé bylinky, lapače snov či talizmany sú zas niečo pre spirituálne založených turistov no a látky a oblečenie tu predávaju miestni obyvatelia taktiež. Skrátka každý si tu príde na svoje. Návšteva tohto trhu je jednoznačne najlepším spôsobom ako spoznať miestnu kultúru, zvyky a aj samotných obyvateľov. Z trhu si môžete odniesť krásne suveníry, ktoré vám budú pripomínať čarovnú Afriku.

                                                                               
Zdroj fotky: bigtravel.sk

3. Hlavné mesto Dakar

Mesto Dakar je preslávené najmä cieľom rallye Paríž – Dakar. Skoro každý o ňom počul, no málo kto vie kde sa nachádza. Je to najzápadnejšie mesto Afriky, je výhodným miestom pre trans-atlantický a európsky obchod. Dakar je taktiež aj administratívne centrum krajiny. Toto mesto vás isto prekvapí a predbehne vaše očakávania. Je to totiž miliónové mesto, ktoré toho v sebe ponúka veľmi veľa. Je tu koloniálny ostrov, ktorý pripomína otrokárske časy, mešity, ktoré v sebe nesú moslimský odkaz, pláže s rybárskymi loďami, trhy s rôznymi dobrotami a veľa iného.

                               
Zdroj fotky: spiritedpursuit.com

4. Noc v púšti Lompoul

Prežite noc ako z rozprávky. Prenocujte v stanoch, ktoré sú však veľmi dobre vybavené takže sa nemusíte báť o svoj komfort, povozte sa na ťavách pri západe slnka a vychutnajte si ľahodnú večeru pri ohni. Romantika jak sviňa, čo poviete?

Zdroj foto: tripadvisor.com